Subsidie voor leren en ontwikkelen


Leren en ontwikkelen dankzij tot € 25.000,- subsidie voor jouw personeel!


Vraag nu de subsidie aan!

Van 1 maart tot en met 28 maart 2024 gaat namelijk de Subsidie voor leren en ontwikkelen in MKB-ondernemingen van start. Met deze subsidie is het mogelijk om als MKB-bedrijf mét personeel tot wel 80% van de kosten vergoed te krijgen voor ontwikkeling van medewerkers.

De belangstelling voor deze subsidie is altijd enorm groot. Vanuit de overheid is een beperkt budget beschikbaar gesteld en wij weten uit ervaring dat het maximum aantal aanvragen snel wordt bereikt.

Maak dus nú gebruik van de Subsidie voor leren en ontwikkelen en profiteer van alle voordelen voor jouw bedrijf en personeel!

Ik pak deze subsidiekans!


Wat kan ik deze subsidie voor gebruiken?Investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van personeel is van vitaal belang voor bedrijven. Helaas zien we dat veel organisaties nog achterblijven op dit gebied, veelal vanwege de (hoge) kosten of door het ontbreken van de juiste expertise. Deze subsidie biedt een unieke kans om leren en ontwikkelen op een laagdrempelige manier mogelijk te maken. Ben jij MKB-ondernemer? Dan komt jouw bedrijf waarschijnlijk ook in aanmerking.


Voorbeelden van activiteiten die vergoed worden met subsidie zijn:1. Doorlichting van de onderneming
Een voorbeeld: we gaan op zoek naar de superpowers die jullie uniek maakt als organisatie. Vervolgens gaan we dit vertalen naar een uniek werkgeversmerk en het creëren van een spot-on werkomgeving met als doel: het behouden en betrekken van de huidige medewerkers en aantrekken van de juiste nieuwe medewerkers om de organisatie explosief te kunnen laten groeien, yeah!


2. Verkrijgen van loopbaan- of ontwikkeladviezen voor werknemers.
Hierbij staan de wensen, ambities en mogelijkheden van medewerkers centraal.


3. Het ontwikkelen van een nieuwe leermethode.
Bvb het organiseren van een cyclus van periodieke ontwikkelgesprekken en persoonlijke ontwikkelplannen. Bvb een alternatief voor de traditionele functionerings-gesprekken waarbij je start bij wat mensen dagelijks drijft.4. Het opzetten van een nieuwe leermethode.
Denk aan het verder ontwikkelen van digitale vaardigheden. Doordat het thuiswerken wordt gestimuleerd wordt zelfstandig digitaal werken belangrijker. Deze subsidie kan hierin voorzien.


5. Het opzetten van een nieuwe leermethode. Bijvoorbeeld het ontwikkelen van een eigen Online Academy
Jouw organisatie levert complexe diensten, hoogwaardige producten of innovatieve oplossingen. Dat gaat goed, je groeit, en wil blijven groeien. In een online academy leg je jullie specifieke kennis overzichtelijk, toegankelijk en aantrekkelijk vast. Zo gaat deze kennis niet verloren. En beter nog: nieuwe medewerkers en partners maken deze kennis en vaardigheden gemakkelijk eigen.

Om deze activiteiten mogelijk te maken kun je als ondernemer een externe adviseur inschakelen. De kosten zijn (grotendeels) subsidiabel!Voordelen van investeren in de ontwikkeling van jouw personeel:

  • Door te inventariseren waar talenten en competenties van medewerkers liggen en daarop door te ontwikkelen creëer je meer impact en groeit de gehele organisatie.
  • Doordat medewerkers de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen neemt de de betrokkenheid en productiviteit van jouw personeel toe en ervaren medewerkers meer werkplezier.
  • Door in te zetten op talentontwikkeling zijn medewerkers breder inzetbaar en kunnen binnen jouw organisatie doorgroeien; je bindt goede krachten aan jouw bedrijf. Dit leidt tot stabiliteit en toekomstbestendigheid binnen de organisatie en lagere kosten voor het werven en inwerken van nieuwe medewerkers.
  • Je versterkt jouw werkgeversmerk. Door prioriteit te geven aan de ontwikkeling van je medewerkers ben je ook voor nieuw talent een aantrekkelijkere werkgever.

Ik pak deze subsidiekans

Door te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers investeer je in de toekomst van jouw bedrijf. Om dit extra aantrekkelijk te maken kun je nu gebruik maken van de Subsidie voor leren en ontwikkelen die kan oplopen tot wel € 25.000,-*Let op: wees er snel bij, deze subsidie kent namelijk een plafond.Bespreek mijn mogelijkheden


Ons manifesto


De tijd dat persoonlijke ontwikkeling alleen weggelegd is voor managers en hoog opgeleide mensen is voorbij! Wij geloven dat jij het verdient om inzicht te krijgen in jouw verborgen goud; jouw talenten en positieve impact.


Met een ervaren team van gecertificeerde loopbaancoaches, organisatie-adviseurs en bedrijfskundigen hebben wij al honderden bedrijven, teams en mensen mogen helpen hun toekomstperspectief te verrijken.


Juist onze specialisatie, de inzet van subsidies binnen persoonlijke ontwikkeling, waaronder de deze subsidie kan bedrijven en personen helpen. Wellicht heb je als werkgever momenteel niet de middelen of kennis hiervoor in huis. Dan is het fijn om te weten dat wij dat extra zetje in de rug kunnen geven en dat er via subsidie mogelijkheden zijn om dit gefinancierd te krijgen. Wij ontzorgen bovendien volledig bij de aanvraag en uitvoering van deze subsidie.


Ben jij er klaar voor?